1. Uluslararası Avrasya Sosyal Pediatri Kongresi

Anne ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesine destek olmak, koruyucu çocuk sağlığı alanında yapılan güncel kanıta dayalı bilgileri paylaşmak amacıyla Sosyal Pediatri Derneği, bu yıl 1. Uluslararası Avrasya Sosyal Pediatri Kongresi’ni düzenlemektedir. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD, Sosyal Pediatri BD’ nın ev sahipliği yaptığı kongremize, üniversitemiz bilimsel destek sunmanın yanı sıra kongre öncesi düzenlenen çalıştaya, üniversitemiz yayın evinde basılan Sağlıklı Düşünmek kitabını katılımcılara sağlayarak da destek olmaktadır. Kongre konuları sadece çocuk sağlığı ile ilgili olmayıp, gebeliğe bağlı depresyonun yönetimi ana konulardan birini oluşturmaktadır. Psikiyatri, psikoloji, halk sağlığı, çocuk gelişimi alanlarında çalışan akademisyenleri de ilgilendiren konulardan oluşan ve 28 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde Dedeman Bostancı Otel & Kongre Merkezi'nde yapılacak kongre ile ilgili bilimsel programa  http://www.sosped2018.org/en/  kongre web adresinden ulaşılabilir.