"Biyoloji'nin Matematiğe Katkıları" Konulu Etkinlik (Prof. Dr. Messoud Efendiev)

16 Nisan 2019 Saat: 13:00 da Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Helmholtz Zentrum München Enstitüsünden Prof. Dr. Messoud Efendiev "Biyoloji'nin Matematiğe Katkıları" konulu bir konuşma yapacaktır. Prof. Efendiyev'in biyografisi kısaca aşağıdadır. Konuya ilgi duyan tüm akademisyen ve öğrencilerimizi bekliyoruz.

Messoud Efendiev; 21 Ekim 1953 de Azerbaycan'ın Zaqatala kentinde doğdu. Özellikle biyoloji, tıp ve ekolojideki uygulamalara sahip sonsuz boyutlu dinamik sistemler alanında çalışmalar yapan önemli bir bilim insanıdır.

1991-1994 yılları arasında Stuttgart Üniversitesi'nde, 1994-1999 yılları arasında Berlin Free Üniversitesi'nde ve 2000-2005 yılları arasında SFB projesi “Multifield Problemleri” projesinde Geschäftsführer olarak çalıştı. 2005-2007 yılları arasında Münih Teknik Üniversitesi'nde misafir profesör olarak çalıştı ve 2007-2013 yılları arasında Münih'te Helmholtz Center'daki “Biyomatematik ve Biometri Enstitüsü” nde “Dinamik Sistemler” Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Halen Helmholtz Zentrum München'de bilim insanı olarak çalışmaktadır.

Dünyaca ünlü bilim insanları ile işbirliği yapan Efendiyev,  Alexander von Humboldt Vakfı tarafından deneyimli araştırmacılar için Feodor Lynen Araştırma Bursu'na layık görüldü.

EK:

Seminer Afişi