"MİTTO- AB 9. Çerçeve Programı Öncesi Kamu-Üniversite-Sanayi Buluşması

Sektörün ve ülkemizin ihtiyacına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Türkiye Dayanıklı Tüketim Malları Meclisi bünyesinde; ülkemizdeki üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi, Ar-Ge çalışmalarının verimliliğinin ve sürdürülebilirliğinin devam etmesi, AB projelerinde ülkemizin daha iyi sonuçlar alması gibi konularda fikir geliştirmek, öneriler oluşturmak ve bu önerileri ilgili mercilere sunmak üzere, Teşvikler ve Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışma Komisyonu oluşturulmuştur.

Bahsi geçen komisyon koordinasyonunda, TOBB ev sahipliğinde; AB projeleri ve FP9 (Horizon Europe) için üniversitelerle yapılması gerekenlerin belirlenmesi, karşılaşılan zorlukların değerlendirilip, eksik noktalarımızın tesbit edilmesi, lobi faaliyetlerinin arttırılması ve öneriler geliştirmesi için, "AB 9. Çerçeve Programı Öncesi Kamu- Üniversite-Sanayi Buluşması" etkinliği planlanmıştır.

Söz konusu etkinlik, 06.06.2018 tarihinde saat 09.30'da AB projeleri konusunda çalışmaları olan ilgili akademisyenlerin yanında, kamu ve sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Merkezinde gerçekleşecektir.

EK: Resmi Yazı ve Program