"Teknik Tekstillerin Evrimi" Temalı Konferans

İlkini 1995 yılında büyük bir başarı ve 30 farklı ülkenin katılımı ile yaptığımız Uluslararası İstanbul Tekstil Konferansının 8.sini 14-16 Nisan 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Marmara Üniversitesinin organizasyonunda, Almanya’dan RWTH Aachen Üniversitesi ve İngiltere’den The University of Bolton, katkıları ile düzenlemekteyiz. Konferans dünyanın en büyük ikinci tekstil makinaları fuarı olan ITM2018 ve HIGHTEX2018 ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.

Özellikle geleneksel tekstilden teknik tekstillere geçiş süreci ve geleceğin teknik tekstil uygulamalarının konuşulabilineceği konferansta, konularında uzman birçok bilim adamı ile tekstil iş dünyasından katılımcılar, tanışma ve tartışma imkânı bulacaklardır. İhracatımızın lokomotifi olan Tekstil ve Hazır Giyim sektörlerine büyük fayda sağlayacağını düşündüğümüz konferansa yurt içinden birçok işletmenin katılımının yanında tekstil bölümü olan tüm üniversitelerden de tebliğler sunulacaktır. Teknik tekstillerin tasarımı ve üretimi konularındaki sorulara çözüm arayışları, geleneksel tekstil üretim teknolojilerinde yeni sistemlerin, makinelerin ve malzemelerin kullanımı ve optimizasyonu gibi konular hakkında sanayi ve akademik camiadan sunumlar yapılacaktır.

Ana teması "Teknik Tekstillerin Evrimi" olarak belirlenen konferansa yurtiçinden ve yurtdışından bu alanda seçkin uzmanlar davet edilmekte, kabul edilen bildir özetleri ISBN numarası ile kitap halinde basılmakta ve konferansta dağıtılmaktadır. ETT 2018’deki bildirileri arasından seçilen bildiriler Tekstil&Mühendis ve Fen Bilimleri Dergisi (MFBD) dergilerinde yayınlanacaktır.

Tekstil camiasındaki bu önemli gelişmeler ışığında geliştirilen teknik programıyla İstanbul Tekstil Konferansı, 7 kıtadan araştırmacıları, mühendisleri, yöneticileri ve profesyonelleri bir araya getirerek güncel konuların yanı sıra gelecekteki eğilimlerin ve fırsatların konuşulmasına da sosyal imkânlar yaratacaktır.

Kongreye ilişkin detaylı bilgiye, (http://ett2018.com/) web adresinden ulaşabilirsiniz.

Konuya ilgi ve alakalarınızı bekler saygılar sunarız.

Prof. Dr. Mehmet AKALIN

Konferans Başkanı