Yemekhane

Beslenme hizmetleri olarak Üniversitemizin bütün kuruluş ve birimlerinde, öğrenci ve çalışanlara öğle yemeği, ayrıca ikili öğretim nedeniyle öğrencilere akşam yemeği verilmektedir. Bütün kampüslerin bu hizmetleri ise Üniversitemiz bütçesinden karşılanmak üzere yemek hizmeti veren özel firmalardan alınmaktadır.

Yemek listeleri dengeli ve yeterli beslenme esasları dikkate alınarak uzman diyetisyenler tarafından oluşturulmaktadır. Kampüslerimizde verilen yemeğin ve yemek salonlarının kontrolü, mediko-sosyal görevlileri tarafından yapılmaktadır.

  • Öğrencilerimizden   : 1.00.- TL
  • İdari personel         : 2.00.- TL
  • Akademik personel : 3.00.- TL
  • Misafir                     : 5.00.- TL yemek ücreti alınmıştır.

 

Göztepe kampüsünde yaklaşık 850.000 kişi yemek yemektedir. Dört çeşit tabldot yemek sunulmaktadır. Göztepe kampüsünde Akademik personel yemekhanesinde seçmeli yemek sistemi uygulanmakta ve her gün farklı salata türleri bulunmaktadır.

Bütün kampüslerimizde verilen yemek hizmetini servise sunumuna kadar kontrolünü dairemiz personelleri tarafından yapmaktadır. Temiz ve hijyenik bir ortam yaratabilmek için yaz aylarında yemekhanelerimizin boya ve badana ve bakımları yapılarak, öğrencilerimizin yemek salonlarında tahta sıraları kaldırıp yerine koltuklar alınmıştır. Masa örtüleri de daha modern ve üniversitemize yakışır kumaş örtüler yaptırılmıştır.

Bahçelievler, Nişantaşı, Tarabya, Beyazıt, Anadolu Hisarı, Haydarpaşa, Şişli, Bağlarbaşı, Kartal, Acıbadem, Hastane Kampüslerinde ise Aralık Aylarında yapılan yemek ihalesi ile 4 kap tabldot yemek satın alınmaktadır. Bu kampüslerden 2. Eğitim olanlarda hem öğle hem de akşam yemeği verilmektedir. Toplam bütün bu kampüslerde yemek yiyenlerin sayısı 1.900.000 kişi civarındadır.

Yüklenici Firma yemekleri, Göztepe Kampüsümüz de kendisine ayrılmış mutfakta, diğer kampüslerde ise firma üretim yerinde personellerince yapılmaktadır. Hazırlanan yemekler kampüslerimize ısıyı ve havayı geçirmeyen termobox kutularda taşınmaktadır.

Kampüse getirilen hazır yemekler servise hazırlanarak servis saati dağıtılmaktadır. Yemek servis katlarına fırınlar kurularak yemeklerin sıcak ve taze kalması sağlanmaktadır. Dondurulmuş ürünlerin saklanabilmesi amacıyla depolarda yenilik yapılarak deep-freze deposu kurulmuştur. Servis saatlerini kampüsdeki bölümlerin öğle tatili gözönüne alınarak Daire Başkanlığımızca belirlenmektedir.

 

YEMEKHANELER 

Anadolu yakasında 7 adet, Avrupa yakasında bulunan yerleşkelerimizde 6 adet olmak üzere 13 adet yemekhanemizde Üniversitemiz öğrenci ve personeline yemek hizmeti verilmektedir.

  • Göztepe Yerleşkesi
  • Haydarpaşa Yerleşkesi
  • Bağlarbaşı Yerleşkesi
  • Anadolu Hisarı Yerleşkesi
  • Acıbadem Yerleşkesi
  • Kartal Yerleşkesi
  • Hastane
  • Bahçelievler Yerleşkesi
  • Nişantaşı Yerleşkesi
  • Beyazıt Yerleşkesi
  • Tarabya Yerleşkesi
  • Sultanahmet Yerleşkesi
  • Şişli Yerleşkesi

Bu sayfa Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından en son 07.01.2014 10:56:04 tarihinde güncellenmiştir.