Yemekhane

Beslenme hizmetleri olarak Üniversitemizin bütün kuruluş ve birimlerinde, öğrenci ve çalışanlara öğle yemeği, ayrıca ikili öğretim nedeniyle öğrencilere akşam yemeği verilmektedir. Bütün kampüslerin bu hizmetleri ise Üniversitemiz bütçesinden karşılanmak üzere yemek hizmeti veren özel firmalardan alınmaktadır.

Yemek listeleri dengeli ve yeterli beslenme esasları dikkate alınarak uzman diyetisyenler tarafından oluşturulmaktadır. Kampüslerimizde verilen yemeğin ve yemek salonlarının kontrolü, mediko-sosyal görevlileri tarafından yapılmaktadır.

  • Öğrencilerimizden  : 1.00.- TL
  • İdari personel        : 2.00.- TL
  • Akademik personel : 3.00.- TL
  • Misafir                 : 5.00.- TL yemek ücreti alınmaktadır.

 

Göztepe kampüsünde yaklaşık 850.000 kişi yemek yemektedir. Dört çeşit tabldot yemek sunulmaktadır. Göztepe kampüsünde Akademik personel yemekhanesinde seçmeli yemek sistemi uygulanmakta ve her gün farklı salata türleri bulunmaktadır.

Bütün kampüslerimizde verilen yemek hizmetinin, servise ve sunumuna kadar kontrolünü, dairemiz personelleri yapmaktadır. Temiz ve hijyenik bir ortam yaratabilmek için yaz aylarında yemekhanelerimizin boya, badana ve bakımları yapılmakta olup, öğrencilerimizin yemek salonlarında tahta sıralar kaldırılıp yerine koltuklar alınmıştır. Masa örtüleri olarak ise daha modern ve üniversitemize yakışır kumaş örtüler yaptırılmıştır.

Bahçelievler, Nişantaşı, Tarabya, Beyazıt, Anadolu Hisarı, Haydarpaşa, Şişli, Bağlarbaşı, Kartal, Acıbadem, Hastane Kampüslerinde ise Aralık Aylarında yapılan yemek ihalesi ile 4 kap tabldot yemek satın alınmaktadır. Bu kampüslerden 2. Eğitim olanlarda hem öğle hem de akşam yemeği verilmektedir. Toplam bütün bu kampüslerde yemek yiyenlerin sayısı 1.900.000 kişi civarındadır.

Yüklenici Firma yemekleri, Göztepe Kampüsümüzde kendisine ayrılmış mutfakta, diğer kampüslerde ise firma üretim yerinde kendi personellerince yapılmaktadır. Hazırlanan yemekler kampüslerimize ısı ve havayı geçirmeyen termobox kutularda taşınmaktadır.

Kampüse getirilen hazır yemekler servise hazırlanarak servis saatinde dağıtılmaktadır. Yemek servis katlarına fırınlar kurularak yemeklerin sıcak ve taze kalması sağlanmaktadır. Dondurulmuş ürünlerin saklanabilmesi amacıyla depolarda yenilik yapılarak deep-freze deposu kurulmuştur. Servis saatleri, kampüsdeki bölümlerin öğle tatili gözönüne alınarak Daire Başkanlığımızca belirlenmektedir.

 

YEMEKHANELER 

Anadolu yakasında 7 adet, Avrupa yakasında bulunan yerleşkelerimizde 6 adet olmak üzere 13 adet yemekhanemizde Üniversitemiz öğrenci ve personeline yemek hizmeti verilmektedir.

  • Göztepe Yerleşkesi
  • Haydarpaşa Yerleşkesi
  • Bağlarbaşı Yerleşkesi
  • Anadolu Hisarı Yerleşkesi
  • Acıbadem Yerleşkesi
  • Kartal Yerleşkesi
  • Hastane
  • Bahçelievler Yerleşkesi
  • Nişantaşı Yerleşkesi
  • Beyazıt Yerleşkesi
  • Tarabya Yerleşkesi
  • Sultanahmet Yerleşkesi
  • Şişli Yerleşkesi

Bu sayfa Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından en son 04.01.2015 06:47:19 tarihinde güncellenmiştir.