14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlaması ve 2. Marmara Klinik Eczacılık Günleri

Etkinliğe; TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) 2. Başkanı, İEO (İstanbul Eczacı Odası) Başkanı ve İEİS (İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası) Başkanı’nın gönderdiği 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlama mesajları ile başlandı. Açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nün anlam ve önemine değindi. Konuşmasının devamında eczacılık mesleğini anlattı, fakültenin akademik başarılarından bahsetti, öğrencilerinin başarılarıyla iftihar etti.

Törenin devamında, milletvekili ve TEB Yönetim Kurulu Başkanı, fakültenin 1972 mezunu Ecz. Mehmet Domaç sözü aldı. Konuşmasında M.Ü. Eczacılık Fakültesi’nin ve Türk eczacılık mesleğinin tarihinden bahsetti.

Ardından; öğrencilerin, akademik ve idari personelin bir araya gelmesiyle kurulan Marmara Eczacılık Müzik Topluluğu’nun konseri izlendi. Takiben, geçmiş dönem TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mustafa Turunç konuşma yaptı.

Etkinliğin devamında, “Diyabet ve Eczacı” konulu sempozyumun ilk sunumu, Klinik Eczacılık Derneği Başkanı ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin tarafından “Klinik Eczacılıkta Neredeyiz?” başlığı altında verildi.

İkinci sunum, Klinik Eczacılık Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şule Apikoğlu Rabuş tarafından “Diyabet Hakkında Eczacının Bilmesi Gerekenler” başlığıyla gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki oturumda Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mesut Sancar “Diyabet Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar: Hasta Eğitimi ve İzlem” konulu bir sunum yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune EAH Diyabet Hemşiresi İlksen Özsoy ise “insülin” kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri olgu örnekleri üzerinden anlattı. Sempozyumun son konuşmacısı DeVita Firması Ürün Müdürü Nizamettin Kurtoğlu, “glukometre” kullanımı hakkında pratik bilgiler verdi.

Sempozyum konuşmacılara ve katılımcılara ithaf edilen teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Etkinlik süresince sergilenen, Dr. Öğr. Görevlisi Asude Balaban’ın “Fotoğraf ve Drama” dersi kapsamında 1. sınıf öğrencileriyle birlikte hazırladığı “Karma Fotoğraf Sergisi” katılımcılar tarafından ilgi gördü.

 

HIZLI ERİŞİM