15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Günü Anma Programı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz FETÖ/PDY hain darbe girişiminde vatanı için hayatını feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için anma programı düzenlendi.

Tem

Programa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Dr. Berat Albayrak, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Sayın Reşat Petek katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, “1071’den 15 Temmuz’a Kahramanlık Destanı” adlı müzikli ve görsel sunumun icrası ile devam etti. Programın açılışında bir konuşma yapan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, “Dünya kültür ve medeniyetine asırlar boyunca ışık tutan milletimiz, 1071 yılında Malazgirt’te yüklendiği misyonunu; Mohaç’ta, Kût Ül Amare’de, İstiklâl Harbi’nde destansı kahramanlıklarla ifâ etti. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da, Dumlupınar’da sayısız şehidimizin naaşı, varlığını bu vatana adayan evlatların bedenlerinde, tekrar tekrar dirildi. 15 Temmuz’da ülkemizin üzerine bir zulmet gecesi çöktü.” dedi. “Ancak, tarih boyunca nice kuşakların canını feda ettiği bu topraklar, 15 Temmuz gecesi bir kere daha şâhit oldu ki, bu millet vatanı için bütün varlığını gözünü kırpmadan fedâ etmeye her zamankinden daha hazırdır.” şeklinde konuşan Rektör Arat, “Bu inançla çelikleşmiş bedenler, bir ülkeyi parçalamayı, bir milleti bölmeyi, bir medeniyeti yok etmeyi hedefleyen hainler şebekesini bir gecede ezdi geçti. Doğrudan halk tarafından seçilen ilk devlet başkanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve millî iradenin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kasteden hain darbe girişimi, milletimizin iradesine karşı açık bir meydan okumaydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve liderliği altında kenetlenen halkımız, bu vatanın sahipsiz olmadığını darbecilere ve onların efendilerine gösterdi. Elli yıldır sinsice tezgâhlanan bu ihanet planı, milletimizin azmi ve kararlı mücadelesi sayesinde yarım günde çöktü.” dedi.

Marmara Üniversitesi olarak, Fetullahçı Terör Örgütü ve onun hain işbirlikçileri tarafından organize edilen bu kalkışmaya karşı, ilk andan itibaren teyakkuz halinde olduklarını belirten Rektör Arat, menfur yapıya mensup insanların tespit edilmesi ve gereken işlemlerin yapılması hususunda, belki de tüm üniversiteler arasındaki en titiz ve en sistematik çalışmanın yapıldığının altını çizdi. “15 Temmuz’da topluma yön veren Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettar olduğumuzu bilhassa ifade etmek isterim” diyen Rektör Arat, “Programımızı teşrifleri ile bizleri onurlandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a ve Türkiye Büyük Millet Meclisi FETÖ / PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Reşat Petek’e en içten teşekkürlerimi sunarım” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Sayın Reşat Petek konuşmasında, FETÖ/PDY ile ilgili örgütün iç yüzünü ve tarihsel süreçte yaşananları yapılan araştırmalarla birlikte çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Dr. Berat Albayrak ise 15 Temmuz 2016 gecesi Marmaris'te yaşananlar ile Sayın Cumhurbaşkanımızın süreci nasıl yönettiği ile ilgili detayları paylaştı. Bakan Albayrak, "O gece, 80 milyon olarak Elhamdülillah çok asil bir tarihi gece yaşadık." dedi. Bakan Albayrak, "1000 yıldır millet olma şuuruyla ve destanlarla büyüyoruz. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi yıkmaya yönelik her türlü algı operasyonlarına rağmen 15 Temmuz gecesi tek vücut olarak tarihe altın harflerle geçecek bir günü yaşamış olduk" dedi. Bu terör erbabının, beyni yıkanmış nesillerle 40 yıl boyunca bugünler için ne şekilde hazırlanıp ne kadar ağır zararlar verdiğini anlatmak için birkaç tespitte bulunmak istediğini söyleyen Bakan Albayrak, örgütün yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgiler verdi.

Programa katılan şehit ve gazi yakınlarına teşekkür plaketlerini bizzat Bakan Albayrak ve Komisyon Başkanı Reşat Petek takdim etti. Program, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Sergisi’nin açılışı ile sona erdi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 28.07.2017 15:56:37 tarihinde güncellenmiştir.