18. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi

Kongrenin açılış töreninde Düzenleme Kurulu adına konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Mahmut Tekçe katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileterek kongrenin işleyişi üzerine bilgiler verdi. Ardından söz alan Marmara Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi (MABKAM) Müdürü Prof. Dr. Fatma Doğruel, MABKAM'ın kuruluşu, işleyişi ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esen Yıldırım konuşmasını yaptı ve hem üniversitemiz hem de İktisat Fakültesi için bölgesel kalkınma çalışmalarının stratejik önemine değindi. Son olarak Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi Başkanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tüzin Baycan, BBTMK hakkında bilgi verdi, kongreyi düzenleyen MABKAM'a ve destekleri için Marmara Üniversitesi'ne teşekkürlerini bildirdi.

Kongrenin onur konuğu ve davetli konuşmacısı olan Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilzice İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Suut Doğruel, Prof. Dr. Tüzin Baycan'ın moderatörlüğünü yaptığı açılış oturumunda, "Bölge Bilimi Çalışmalarında Sorunlar" konulu bir sunum yaptı. 18. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi, 11 Mayıs ve 12 Mayıs 2018 tarihlerinde devam edecek.