“2017 Türkiye’sinde Akif’i Yeniden Düşünmek”

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. ve millî şairimizin vefatının 81. yıl dönümü sebebiyle, üniversitemizin Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih bölümleri tarafından düzenlenen “2017 Türkiye’sinde Akif’i Yeniden Düşünmek” adlı panel, 22 Mart 2017 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mar

Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Türklerin Nevruz Bayramı’nı tebrik ettikten sonra, bu millî günün getirdiği heyecan ve bereketle fakültedeki sosyal etkinliklerin artacağını söyledi.

Paneli Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Satan yönetti. Konuşmacılardan Prof. Dr. Sema Uğurcan, Mehmet Akif’in ahlak, erdem, marifet gibi değerleri halkçılık ilkesiyle birleştiren bir şair olduğunu belirtti. Doç. Dr. Ş. Can Erdem, Mehmet Akif’in emperyalizme karşı duruşu ile Millî Mücadele’ye ve Mustafa Kemal’e verdiği desteği vurguladı. Doç. Dr. Mehmet Güneş, Rasim Özdenören’in Akif hakkındaki düşüncelerini paylaşırken; Yrd. Doç. Dr. Ali Karaca da Mehmet Akif’in yetiştiği tarihî ve sosyolojik ortamı tanıtarak, bunların millî şairimizin fikrî dünyasını şekillendirmesi üzerinde durdu.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 10.04.2017 15:18:47 tarihinde güncellenmiştir.