3. Siyaset ve Diplomasi Okulu

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi (MARKAM), Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) işbirliği ile düzenlenen “3. Siyaset ve Diplomasi Okulu” derslere başladı.

Bu yıl 3.sü düzenlenen “Siyaset ve Diplomasi Okulu” 28.11.2019 - 16.04.2020 tarihleri arasında öğrencilerle buluşacak. İlk ders 28 Kasım’da, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. 25 modülden oluşan ilk ders, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar tarafından yapıldı.

Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programa, üniversitemiz dışından katılımcılar da kabul edildi.  Programın amacı, Uluslararası İlişkiler ve diplomasi mesleğinin incelikleri hakkında katılımcıları bilgilendirmek; Türkiye'nin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katma değer yaratmayı hedefleyen bireylerin yetişmesine destek vermek olarak belirlendi. Bu kapsamda verilecek olan derslerde; Türkiye'nin siyasi tarihi, Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkileri, ulusal ve uluslararası siyasi durum gibi konular işlenecek.

Haber: Nida Şenler

HIZLI ERİŞİM