4. Marmara Robot Olimpiyatları

Yalnızca Marmara Üniversitesi öğrencilerine değil; ortaokul ve lise öğrencilerine de açık olan etkinliğe bu yıl yurtdışından, Azerbaycan’dan da katılım oldu. Genel Koordinatör Kadir Mert Simitçi ve yardımcısı Bahadır Hakan Taşpınar, etkinliğin asıl amacının ortaokul ve liselerin robotik teknolojisiyle tanışıp kaynaşması olduğunu belirttiler. Robotik teknolojisi etkinliklerinin üniversiteler arasında yaygın olduğunu, Türkiye genelinde de zamanla gelişeceğini umduklarını dile getirdiler.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalar ve uygulamalar ile Robot Olimpiyatlarının öğrencilere yazılım öğrenmek, bilgilerini uygulamaya dökmek, network oluşturmak gibi imkanlar da sağladığını sözlerine eklediler.

Projeler Pacbot, Kara Şimşek, Robotenis, Mini Sumo, Bayrak Yarışı, Serbest ve Arazi kategorilerinde yarıştılar.