54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Hafta boyunca Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi Konferans Salonunda Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Yeni Nesil Kütüphanelerde Zor Kullanıcılar": "Kütüphane Kuralları İçin Video Sunumları" temalı videolar gösterilerek kütüphanelerde uyulması gereken kurallar için farkındalık yaratıldı. Yine hafta boyunca süren ve farklı kütüphanelerde çalışan kütüphanecilerin katılımıyla çeşitli söyleşiler yapıldı ve yenilenen kütüphanemiz gezildi.

28 Mart Çarşamba günü "Okumak Değiştirir" temasıyla 81 İlde aynı anda yapılan Kitap Okuma Etkinliğine öğrencilerimiz ve personelimiz eşlik etti.

29 Mart Perşembe günü "Kütüphaneciler Yeni Nesille Buluşuyor" temasıyla 29 Ekim İlkokulu öğrencileriyle kütüphanelerin hayatımızdaki yeri ve önemini vurgulayan etkinlikler yapıldı. Öğrencilerle "oynayarak öğrenme" üzerine yapılan çalışmayla da farkındalık kazandırıldı. Ayrıca BBY Kulübü öğrencilerinin gönüllü çalışmalarıyla yeniden düzenlenen 29 Ekim İlkokulu Kütüphanesi de tekrar faaliyete geçirilerek emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi.

30 Mart Cuma günü Enstitüler Binası Konferans Salonunda, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı & Akademik Gelişim Birimi işbirliği ile Springer Nature Yazar Çalıştayı yapıldı.

 

HIZLI ERİŞİM