9. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi Düzenlendi

MARPAM organizasyonuyla “9. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi” 15-17 Kasım tarihlerinde Marmara Üniversitesi Sultanahmet Külliyesinde gerçekleşti. 

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi’nin (MARPAM) düzenlediği kongrenin başkanlığını; Prof. Dr. Halil Ekşi ve Doç. Dr. Müge Yüksel üstlendi. 

Etkinliğin açılış konuşmalarını; Prof. Dr. Kemal Sayar ve Prof. Dr. Bradley Erford yaptı. Konuşmalarda; üniversite öğrencilerinin mutlu bir üniversite yaşamı geçirmeleri için Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezlerinin rolü ve önemi, merkezlerin çalışanlarının profesyonel beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişi yapıldı. Öğrencilerin sorun ve ihtiyaçlarına yönelik önleyici, koruyucu ve iyileştirici müdahale yöntemleri ele alındı 

Kongrede; yükseköğretimde akran danışmanlığı destek çalışmaları, üniversitelerde sıkça karşılaşılan problemler, tedbirler ve müdahale yöntemleri, yüksek öğrenim öğrencilerinde psikiyatrik bozukluklara yaklaşım ve psikoterapi hizmetlerinin evrimi konularını kapsayan 4 panel düzenlendi. Organizasyonun devamında; ulusal ve uluslararası düzeyde katılımcılar 37 farklı oturumda bildiri sunumları yaptı. 

Etkinlikte; multidisipliner yaklaşım bağlamında alanında uzman psikolojik danışman, psikolog ve psikiyatristler tarafından 24 atölye çalışması gerçekleştirildi. 

HIZLI ERİŞİM