Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi Açıldı

Klasik Türk-İslam sanatlarını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek amacıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi içerisinde açılan Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi için düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ersoy ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Avcı, "2005'ten bu yana 3 yılda bir düzenlenen Uluslararası Albaraka Hat Yarışmasıyla oluşan Albaraka Hat Koleksiyonu ve Ebru Sanatı Koleksiyonunun yurt içi ve yurt dışında tanıtımının birçok sergiyle gerçekleştiğini biliyoruz. Kültürümüze, sanatımıza hizmet eden sanatçılara şükranlarımı sunuyorum. Albaraka'nın 'Prestij Kitaplar' adı altında yayınladığı güzide eserlere yenilerinin eklenmesini, aynı zamanda bir kitapsever olarak heyecanla bekliyorum. Akademi ve galeriye katkıda bulunan herkese ve burada sanatlarını icra eden sanatçılara teşekkür ediyorum." dedi.

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku ise "Amacımız sanat eserlerin sanatseverler ile buluşturulmasıdır. Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı kurslar da vermek istiyor ve yeni sanatçıları yetiştirtmeyi hedefliyoruz. Bugün burada yer alan eserler İslam Konferansı Teşkilatı ve Birleşik Arap Emirliklerinin düzenlendiği dünyanın en meşhur ve yangın katılımının bulunduğu dördüncüsünün ödül alan eserlerdir. En büyük hayalimiz, sanatlarımızı hakkıyla gelecek nesillere miras bırakabilmektir." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Avcı’ya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse tarafından, Hattat Fatih Özkafa’nın Tezhipli Hat Eseri takdim edildi. Açılış kurdelesi Bakan Avcı ve beraberindeki protokol tarafından Prof. Dr. Raşit Küçük’ün okuduğu dua eşliğinde kesildi. Ardından Bakan Avcı, sergide yer alan eserleri inceledi. 

Sanat atölyeleri ile galeriler olmak üzere iki bölümden oluşan merkez, önemli sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturacak ve hüsn-i hat, tezhip ve ebru sanatı ile ney dersleri başta olmak üzere, hafta içi ve hafta sonu her yaştan her kesime hitap eden sanat kurslarıyla da hizmet verecek.

 

HIZLI ERİŞİM