Alman Bakan'ın Ziyaretiyle Üniversitemiz Bir Anlaşmaya Daha İmza Attı

Marmara Üniversitesi ile Aachen Teknik Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma törenine Almanya'da eğitim veren Paderborn Üniversitesi, Bielefeld Üniversitesi, Köln Üniversitesi, FH Bielefeld Üniversitesi, Duisburg-Essen Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerden de temsilciler katıldı.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet AKALIN, Almanya-Türkiye ilişkilerinin sahip olduğu tarihi, sosyo-kültürel ve ekonomik ilişkilerinin yanı sıra eğitim alanındaki ilişkilerinin de gelişme gösterdiğini belirterek sözlerine başladı.

Üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli ve kaynakları anlatan Prof.Dr. AKALIN, Türkiye'nin endüstri alanındaki gelişmelerinden de bahsederek TÜBİTAK projelerinden örnekler verdi. Aachen Üniversitesi ile üniversitemiz arasındaki benzerliklerin altını çizen Prof.Dr. AKALIN, bu ziyaretin çeşitli alanlarda da işbirliklerine yol açmasını temenni ettiklerini berliterek konuşmasını tamamladı. 

Rektör Yardımcımızın ardından konuşma yapan Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Yenilik, Bilim ve Araştırma Bakanı Svenja Schulze, "Bugün burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum." diyerek sözlerine başladı. Alman Üniversitelerinde pekçok Türk öğrencileri bulunduğunu belirten Bakan Schulze, "Bütün dünya ile bağlantılarımız ve anlaşmalarımız bulunmakta. Vestfalya'da da bu işbirliğini inşaa etmek için Türk öğrencilerine de çok ihtiyacımız var." dedi.

Bakanın konuşmasının ardından Almanya'nın çeşitli üniversitelerinden gelen diğer katılımcılar da kısaca kendilerini tanıtan konuşmalar yaptılar.

RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Enstitüsü, Türk Masası Başkanlığını yürüten Dr. Bayram ASLAN, uzun süredir Rektör Yardımcımız Prof.Dr. AKALIN ile bağlantıları bulunduğunu belirterek; "Bize bu fırsatı sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Duisburg-Essen Üniversitesi'nden Prof.Dr. Ute Klammer ise; "Marmara Üniversitesi yakından tanıdığımız bir üniversite." diyerek, öğrencilerinin %16'sının yabancı uyruklu olduğunu belirtti.

Üniversitemiz Uluslararası Ofis Erasmus Koordinatörü Uzman H. Gökçen ÖCAL, "Almanya, bizim Erasmus programımızda önemli bir partnerimiz." diyerek Her dönem Almanya'dan ortalama 200 öğrencinin geldiğini sözlerine ekledi.

Katılımcıların konuşmalarının ardından tekrar söz alan Rektör Yardımcımız Prof.Dr. AKALIN; "Burada pekçok fırsatın olduğunu görüyorum. Pekçok proje fırsatı. Şirketler, özellikle de endüstri şirketleri bu projelere katkı sağlayabilir. Marmara Üniversitesi büyük bir üniversite. Bu açıdan üniversitelerin hızlı aksiyon alma konusunda yardımı olabileceğini düşünüyorum." dedi. Üniversiteler arası İşbirliği Anlaşması'nın imzalanmasının ardından hediye töreni yapıldı.

 

 

HIZLI ERİŞİM