"Anadolu'dan İstanbul'a Dokumaca Efsaneler"

Özel sergi alanı, M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü, İçmimarlık bölümü ve Grafik bölümünden öğretim üyeleri tarafından tasarlandı. Katalog fotoğraf çekimi; Fotoğraf bölümü, tanıtım filmi ise Sinema-Televizyon bölümü tarafından gerçekleştirildi.

14 kişilik tekstil bölümü, lisans ve lisans üstü mezunundan meydana gelen "Anadolu Dokumacıları" grubu; 2010 yılında başlayan grup çalışmasını 2014'de önce İstanbul Şehir Müzesi'nde, ardından 19-22 Kasım tarihleri arasında HOME TEX özel sergi alanında izleyicilere sundu.

Prof. Günay Aykaç Atalayer yürütücülüğünde gerçekleştirilen "Anadolu'dan İstanbul'a Dokumaca efsaneler " projesi bundan sonra Anadolu'nun tarihi dokumacı kentlerinde çalışmalarına devam edecek.

Dokumaca 3'ün, Bursa Merinos Müzesi'nde; Dokumaca 4'ün ise Denizli Pamukkale'de yürütülmesi planlanmaktadır. TETSİAD; sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Dokumaca" projesinin sponsorudur.

Anadolu Dokumacıları grubu; Başak Özdemir Uysal, Buket Pekel, Esat Destanoğlu, Feriha Işıldar, Gül Bolulu, Gülhan Güleçer, Günay Aykaç Atalayer, Işıl Eraslan, Nurten Yüksel, Özge Usluca, Salime Amanjani, Şafak Akalın, Şenay Takuş ve Yasemin Özbey'den oluşmaktadır.