Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Sektör Temsilcilerini Ağırladı

Sektör yöneticilerinin yurt içi ve yurt dışı uygulamalarının örneklerle paylaşıldığı konferansta, mezunlarımızı iş hayatında nelerin beklediği konuları tartışıldı. Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmada yönetici olan Kaan Yardımcı, çalıştığı firmanın tarihi gelişimini, İngiltere’de uw yaklaşımının ve sigorta piyasasının nasıl olduğu ile ülkemizden farklı olan noktaları üzerinde durdu. Konuşmada özellikle öğrencilerimiz için yurt dışı kariyer fırsatları da değerlendirildi. Mezunlarımızdan olan ve sektörde Pazarlama ve Sorumluluk uw alanlarında faaliyet gösteren Doğukan Karakaya ve Güney Akkor ise, çalışmış oldukları alanlarda öğrencilerimizi bilgilendirdikleri gibi gelecek dönemde Türk Sigorta Sektöründe mezunlarımızı nelerin beklediği konusunda detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Doğukan Karakaya, geleceğin sigortacılık sektörü ve dijitalleşme konularında bilgi aktarımı yapıp tecrübelerini anlatarak, öğrencilerin gelecekte özel sektörde daha iyi pozisyonlarda yer alabilmeleri için  neler yapmaları gerektiğini aktardı. Sorumluluk UW Departman Yöneticisi olan Güney Akkor ise geçmiş tecrübeleri ile beraber, sektörde başarılı bir UW olabilmek için öğrencilerin neler yapması gerektiği konuları üzerinde durdu.