Belarus Büyükelçiliği ve Belarus Devlet Üniversitesi Yetkilileri Üniversitemizi Ziyaret Etti

Belarus Büyükelçiliği ve Belarus Devlet Üniversitesi yetkilileri, 9 Mart 2017 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Uluslararası Ofis ile de görüşen heyet, görüşmenin ardından Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Mehmet Ersoy'un makamında ağırlandı.

Mar

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü, Prof. Dr. Nuri Tınaz'ın, çeşitli ülkelerin konsolosluklarıyla düzenlenen toplantılara katılımı neticesinde, Belarus Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolusu Dr. Vladimir Mironovich ile tanışmasıyla; Belarus' taki üniversitilerle Marmara Üniversitesi arasında ortak ilgi alanlarında işbirliği ve ortaklıklar geliştirmek üzere girişimler başlatıldı.

Gerçekleşen ziyarette Belarus Devlet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aliaksandr Zhuk, Prof. Mikalai Khmialnitski ve üniversitenin Türkiye Temsilcisi Cenk Sarkut ile Belarus Ankara Büyükelçiliği 1.Katibi Eğitim ve Kültür İşlerinden Sorumlu Anastasiya Papina, ilk olarak Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi'ne geldiler. Üniversiteler arasında olası işbirliği ve ortaklık fırsatları konusunda ön bilgilendirmenin yapıldığı görüşme; Ofis Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mert Denizci ve Uzman Gökçen Öcal Özkaya'nın hazır bulunduğu toplantıda gerçekleştirildi.

Toplantının ardından heyet, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat’ı temsilen, Genel Sekreter Doç Dr. Mehmet Ersoy'un makamında ağırlandı. Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi yetkililerinin yanı sıra, Türkiyat Enstitüsü'nden Dr. Liaisan Şahin’in de katıldığı toplantıda, her iki üniversitenin deneyimli oldukları alanlar üzerinde karşılıklı bilgi paylaşımı yapıldı. Fakülte ve bölümler arasında mevcut burs ve fonları kullanarak işbirliği ve ortaklıkların kurulması, iki üniversite arasında ortak derece-diploma programlarının geliştirilmesi, değişim programları ve projelerin yapılması, dil öğretiminin (Rusça ve Türkçe) yapılandırılması ve başlatılması gibi geniş kapsamlı konuların görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi. Karşılıklı hediye takdimi ve iyi niyet dilekleriyle ziyaret tamamlandı.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 04.04.2017 15:07:22 tarihinde güncellenmiştir.