Belarus Heyetinin Üniversitemizi Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Belarus heyetini Sultanahmet Yerleşkesi Rektörlük makamında kabul etti. Ziyarette Prof. Dr. Tsyhanau, Belarus Devlet Teknik Üniversitesi'nin kısa tarihi, fakülteleri, enstitüleri, bilimsel projeleri ve uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar ise üniversitemizin tarihsel gelişimi, geçirdiği süreçleri, akademik birimleri, demografik yapısı, akademik, idari personeli ve öğrencileri hakkında bilgi verdi. Ayrıca üniversitemizin ulusal ve uluslararası bilimsel arenada öne çıkan ilgi alanları ve çalışmaları hakkında da heyet bilgilendirildi. Karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinden sonra her iki üniversite de iş birliği ve ortaklık kurma konusunda iyi niyet temennisinde bulundu. Ziyaret esnasında ayrıca Belarus Devlet Teknik Üniversitesi ile üniversitemiz arasında Mevlana Değişim Programı ve MOU (Momerandum of Understanding) Anlaşmaları imzalandı. Ziyaret ve ikili görüşmeler esnasında, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Akgiray ile Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz da hazır bulunmuşlardır.