Beyaz Baston Etkinliği Gerçekleştirildi

Etkinliğin açılış konuşmaları, Engelli Öğrenci Temsilcisi Semih Budak ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör.  Zuhal Pek tarafından yapıldı. Söyleşide çocukluk döneminde görme duyusunu kaybetmiş, Hukuk Fakültesi’nde doktora yapmış, konservatuvar bitirmiş, milli satranç sporcusu ve şampiyonu Selim ve Kerim Altınok engelleri aşan yaşamlarını ve engelsiz bir hayat için yaptıkları çalışmaları anlatarak ilham kaynağı oldular.Türkiye Körler Vakfı, görme engellilerin yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini, kısıtlılıklarına rağmen ürettikleri çalışma ve hizmetleri aktardı. Vakıf Başkanı Ayşegül Özgün, Dr. Ertan Yardımcı ve Resul Koç yaptıkları  açıklamaların ardından görme engelli birey ile iletişim konularına uygulamalı olarak değindiler.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Temsilcisi Ali Öztürk, derneğin eğitime dair yaptıkları sorun tespitleri ve buldukları çözüm ve süreklilik içeren sonuçları ile ilgili yüz güldürücü bilgiler verdi.