Biyomedikal Görüntüleme ve Tanı Laboratuvarı Kuruldu

Nanoteknoloji Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezinde Biyomedikal Görüntüleme ve Tanı Laboratuvarı kuruldu.

Kurulan Biyomedikal Görüntüleme ve Tanı Laboratuvarında tanı ve tedavi süreçlerinde kullanılan ultrason teknolojileri ile ilgili iki proje yürütülmesi planlanıyor. 

Yürütülecek projelerden ilki ile kanserli hücrelerin görüntülenmesi ve iyileştirilmesi amaçlanıyor. Kanserli hücrelerin görüntülenmesi ve tedavisi için, Yüksek Şiddetli Odaklanmış Ultrason (HIFU-High Intensity Focused Ultrasound) teknolojisinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Kanserli hücreleri görüntülemek için yazılım ve donanımın geliştirildiği laboratuvarda, projenin devam eden aşamalarında, HIFU teknolojisinin sağladığı avantajlar sayesinde sağlıklı dokulara zarar vermeden kanserli dokulara müdahale edilebilecek.

Yeni laboratuvarda yürütülecek ikinci proje kapsamında yerli ve milli ultrasonik görüntüleme cihazlarının üretilmesi ve geliştirilmesi planlanıyor. Projede geliştirilmesi hedeflenen görüntüleme cihazının basit bir prototipinin oluşturulması amacıyla TÜBİTAK UME ve Ulusal Metroloji Laboratuvarı ile işbirliği yapılıyor. 

HIZLI ERİŞİM