Braille Harita Okuryazarlığı ve Bağımsız Hareket Etme Atölye Çalışmaları Başladı

Görme engelli idari personelimiz ve öğrencilerimiz için “Braille Harita Okuryazarlığı ve Bağımsız Hareket Etme Atölye Çalışmaları” başladı.

Braille Harita Okuryazarlığı ve Bağımsız Hareket Etme Atölyesi, “Dokunsal Materyal Atölyesi” projesi kapsamında; harita okuryazarlığının gelişmesi, mekansal algının güçlenmesi ve bu sayede bağımsız hareket becerilerinin gelişmesi için düzenlendi. Etkinlik kapsamında üç kampüsümüzün braille haritaları çizildi.

Atölye çalışmalarının ilki 27 Eylül’de Göztepe Kampüsünde gerçekleşti. İlk önce görme engelli personelimize masa başında harita eğitimi verildi. Ardından kampüs içinde harita yardımıyla gezilerek uygulama yapıldı.

Atölyeler Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü desteğiyle, Altı Nokta Körler Vakfı tarafından Göztepe, Anadoluhisarı ve Bağlarbaşı Kampüslerimizdeki görme engelli öğrencilerimiz ve idari personelimize yönelik olarak düzenlemeye devam edecek.

Etkinlik; İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle Altı Nokta Körler Vakfının liderliğinde, Engelsiz Erişim Derneği, Parıltı Derneği, Sarıyer Kaymakamlığının ortaklaşa çalışmalarıyla düzenlendi.

HIZLI ERİŞİM