Çevrimsel Tıbbi Malzemeler Konferansı Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Akademik Gelişim Birimi ve Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NBUAM) tarafından düzenlenen “Orthopaedic and Translational Medical Materials” konferansı 7 Ekim’de gerçekleşti.

Sydney Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Besim Ben-Nissan etkinliğin konuşmacısı oldu. Konferansta; geçmişten geleceğe ortopedik implant kaplamaları başlığı altında nano kaplamalar, ilaç salımı konuları ve günümüzdeki çözüm önerileri, yeni ve yenilikçi ortopedik ve çene-yüz implantları ve cihazları, yeni nesil biyojenik malzemeler de dahil olmak üzere seramik, polimer, metal ve kompozit malzemelerden oluşan klinikte geliştirilen ve kullanılan biyomalzemeler gibi konulara yer verildi.

Prof. Dr. Ben-Nissan sunumunda; biyomedikal materyaller, implant tasarımı, çeşitli gelişmiş seramiklerin analizi ve üretimi, nano kaplı sol-gel ile geliştirilen ince filmler, ortopedik ve dental implantlar, yavaş ilaç veren cihazlar ve metodlar, biyomekanikler ve medikal materyallerin ve mühendislik yapılarının sonlu elementler analizi gibi konularda kırk yılı aşkın bilgi birikimini katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Ben-Nissan aynı zamanda son zamanlardaki araştırma alanı olan; biyoseramikleri, kalsiyum fosfatları, nano kaplamaları, biyoaktif kemik doku biyobenzetimlerini, yavaş ilaç sevkiyatını ve 3D metalik ve seramik materyallerin baskılarını ve biyokompozit kaplamaları konularına ilişkin tecrübelerini katılımcılara aktardı. 

Konferansın konuşmacısı  Prof. Dr. Besim Ben-Nissan; 2000 yılından beri, 200’ü aşkın dergide tam referans gösterilmiş makalelerin, iki Springer- Nature kitabının ve 455 kitap bölümünün yazarı olmasının yanı sıra çok işlevli nano kaplamalar araştırmasıyla “Gelecek Materyalleri Ödülü”ne layık görülmüştür. 

Etkinlik sonunda tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

HIZLI ERİŞİM