Çimen'in Kadınları Karma Sergisi

Sergiye eserleriyle katılan sanatçılar; multidisipliner yaklaşım ekseninde Çimen BAYBURTLU’nun ressam kimliği ile yaptığı kadın temalı üç adet resmini yorumladılar. Farklı disiplinlerde çalışan tasarımcılar, kendilerine özgü yorumlarıyla heyecan verici farklı yapıtlar ortaya çıkardılar. Bu doğrultuda izleyenlerini içsel bir yolculuğa çıkaran sanatçılar, farklı ruh hallerini, farklı yaratma süreçlerini sergilediler. Yoğun bir hazırlık süreci geçiren sanatçılar eserleriyle “Kadın kimliğinin toplumdaki farkındalığına yönelik” göndermeler yapmışlardır. 

Serginin en önemli özelliği, sanatçının üç resmi yorumlayan sergi katılımcılarının mesleki alanlarına yönelik yetkinliklerini seramik, tual, metal, kâğıt ve tekstil malzemelerini kullanarak gerçekleştirmiş olmalarıdır. Bu malzemelerle; kadınların özel ve iş hayatlarındaki kullanımlarına yönelik çeşitli takı, giysi, aksesuar ve objeler oluşturulmuştur. Bu eserlerin sergilenmesinde enstalasyon sanatından yararlanılmıştır.

Küratörlüğünü Çimen BAYBURTLU’nun yaptığı sergiye, Marmara Üniversitesi’nden Nuriye ÇEVIK İŞGÖREN, Çimen BAYBURTLU, Demet ÖZNAZ, Leyla ULUSMAN, Erkan İŞGÖREN, Gülhan ACAR BÜYÜKPEHLIVAN ve Nezahat YURTYAPAR, Tuğçe İŞGÖREN, İstanbul Gedik Üniversitesi’nden Candan DURAK AYLA, Ticaret Üniversitesi’nden Mine Şakire ARIK DERIN, Nişantaşı Üniversitesi’nden Serdar BAYBURTLU ve öğretmen Zekiye SAYAR  eserleriyle katkı sağlamışlardır. 

Hissetmek, sorgulamak, yaşanan anın farkına varmak için yapılan bu sergiye katılım yoğun olup, ilgi ve merakla izlenmiştir.

 

HIZLI ERİŞİM