Çin Shanghai Üniversitesi'nin Ziyareti

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz'ın daveti üzerine İstanbul'a gelen Shanghai Üniversitesi'nden Osmanlı Tarihi Profesörü Prof. Dr. Wang Sanyi, üniversitemizi ziyaret etti. Prof. Sanyi ile üniversitemiz Tarih Bölümü'nden Prof. Dr. Yüksel Çelik, iki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalarla, eğitim ve araştırma konuları üzerine görüştü. Prof. Sanyi, ziyareti esnasında Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar'la da bir araya geldi. Görüşmede, iki üniversite arasında MOU ve Mevlana Anlaşmalarının imzalanması hususunda mutabakata varıldı. Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir'in de hazır bulunduğu görüşmede, ileriye yönelik iki üniversite arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ve ortak programlar konuşuldu.