Çin’den Üniversitemize Ziyaret

Ziyaret; Marmara Üniversitesi ve Şangay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi arasındaki işbirliğini geliştirmek için ön görüşme olarak yapıldı. Ziyarette; İki üniversitenin işbirliği kapsamında bilimsel çalışmalar ve araştırma projeleri yapılması, akademik personel ve öğrenci değişimi gibi konularda gerekli prosedürlerin hazırlanması noktasında fikir birliğine varıldı. Görüşmede alınan karara göre; yeni yılda Şangay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi’nden üst düzey yönetici ve akademik personelin oluşturacağı delegasyon Marmara Üniversitesi’ni ziyaret edecek ve işbirliğinde somut adımlar atılacak. 

Doç. Dr. Zhiqiang Zou’nun ziyareti sırasında üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Tınaz da hazır bulundu. Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi; yapılacak işbirliğinin hayata geçirilmesi için gerekli  çalışmalara başladı. 

Üniversitemizde misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Zou; yürüttüğü bilimsel araştırmaları ve Ortadoğu ve Türkiye konusunda çalışmalar yapan meslektaşlarıyla görüşmeleri sürdürüyor. 

 

HIZLI ERİŞİM