City University of New York'tan Üniversitemize Ziyaret

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Erol ÖZVAR, 10 Nisan 2015 tarihinde Sultanahmet Yerleşkesi'nde düzenlenen kahvaltılı programda Başkan Chase F. ROBINSON'ı konuk etti. Görüşme öncesi, İslam tarihi uzmanı ve yakın zamanlarda Cambridge University tarafından yayınlanan The New Cambridge History of Islam koleksiyonun genel editörü de olan Prof. Chase F. ROBINSON,  “İslam Tarihçiliği” üzerine bir seminer verdi.

 

 

Seminer sonrası New York Şehir Üniversitesi (CUNY) heyeti ile Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Erol ÖZVAR ve beraberindeki öğretim üyeleri; iki üniversitenin ortaklaşa “Tarih, İnsan ve Toplum Bilimleri” alanında biri New York, diğeri İstanbul’da olmak üzere bilimsel atölye çalışmaları yapması konusunda fikir birliğine vardı. Ayrıca öğrenci ve personel hareketliliği ve müşterek projeler gerçekleştirmek üzere hazırlık çalışmaları değerlendirildi. Üniversitemizin ev sahipliğinden ve dinamizminden etkilendiğini dile getiren Sayın ROBINSON, Marmara Üniversitesi ile bundan sonra üzerinde anlaşmaya varılan bilimsel ve kültürel alanlarda işbirliği yapmak konusunda arzulu olduklarını belirtti. 

 

 

Üniversitemizin bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen seminer programı, karşılıklı fikir alış-verişi ve soru-cevaplarla tamamlandı.

 

 

HIZLI ERİŞİM