Ders BELGELİĞİ Kağıt İşler (Paper Out) Sergisi Çekya’da

Yakın dönemde öğrenci ve mezunlar tarafından üretilen, kağıt üzeri çalışmaların yer aldığı sergi, 2016 yılındaki portre sergisinden sonra, ders BELGELİĞİ’nin Jan Evangelista Purkyne Üniversitesi’ndeki ikinci sergisi oldu. Sergi, 16 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihlerinde Galeri Mezi Oknem a Dveřmi’de görülebilir.

Ders BELGELİĞİ, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü bünyesinde, 1998 yılından beri, H. Avni Öztopçu atölyesinde öğrenciler tarafından sürdürülen, eğitim sürecini belgeleme amaçlı çalışmalar yürütüyor. Çeşitli kollara ayrılan çalışma gruplarıyla doğa, müzik, felsefe ve edebiyat gibi farklı alanların resimle ilişkisini araştırarak sanat eğitimini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çalışmaların kapsamının genişletilerek sürdürüleceği ve eğitim süreçlerinin belgelerinin sergileneceği bir eğitim müzesi oluşturmayı hedefliyor.

Yurtdışı sergileriyle, her yıl bölüm içinde açtığı ve Türkiye’deki farklı eğitim kurumlarına da taşıdığı Belgelik Sergileri’ni, uluslarası bir boyuta taşımayı hedefliyor. Hem arşivden seçilen çalışmaların hem de sergi için özel olarak üretilen özgün çalışmaların yer aldığı sergi, Türkiye’de yaşayan, sanat eğitimi gören öğrenci ve mezunların çalışmalarının, yurtdışında yer alan eğitim kurumlarında görünürlük kazanmasını sağlayarak bir etkileşim alanı oluşturmaya çabalıyor.

 

HIZLI ERİŞİM