Diş Hekimliği Fakültemiz DUS Başarı Sıralamasında İlk Üçte

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz, DUS 2018’de gösterdikleri üstün başarı ile okulumuzu gururlandırdı.

Ağu

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) 2018 yılı sonuçlarına göre Diş Hekimliği Fakülteleri başarı sıralaması açıklandı. Ortalama net sayıları baz alınarak yapılan bu sıralamada, her yıl olduğu gibi Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk 3 arasında yer aldı.

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı; tıpkı Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) olduğu gibi, Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi yapacak öğrencileri objektif kriterlere göre seçmek amacıyla yapılıyor. Adaylar, Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi; Ağız, Yüz ve Çene Radyolojisi; Ortodonti; Endodonti; Pedodonti; Periodontoloji ve Protetik Diş Tedavisi; Restoratif Siş Tedavisi uzmanlık alanlarına DUS sınavında aldıkları puanlar ile yerleşiyor.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 09.08.2019 11:30:19 tarihinde güncellenmiştir.