Diş Hekimliği Fakültesi “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi” Açıldı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılan “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi” 28 Kasım’da hizmet vermeye başladı. 

Başıbüyük Sağlık Yerleşkesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde hizmete açılan Merkez; diş hekimlerinin, hastalarına güncel gelişmelerin ışığında hizmet verebilmelerini sağlamak için tüm branşlarda, yeni uygulamaları aktaran eğitim programları içermekte. 

Böylelikle merkez, diş hekimlerine; kendilerini mesleki açıdan sürekli geliştirebilmeleri ve yeni teknikler ile prosedürler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için okul niteliği taşımakta; hastalarına yeni nesil uygulamaları yapabilmeleri için uygulama sahası görevini üstlenmekte.

Eğitim Merkezi; 21 adet fantom masası içeren uygulamalı eğitim sınıfı, 20 kişilik teorik eğitim odası ve bir adet diş hekimliği uygulamaları odası ile faaliyet göstermekte. Ayrıca, hem lokal hem de genel anestezili cerrahi ameliyatlar için canlı cerrahi uygulamaları da yapılabilmekte. Canlı cerrahi uygulaması sayesinde katılımcı, devam etmekte olan ameliyatı izlerken ameliyatı yapan hekimle iletişim kurabilecek. 

Üniversitemiz adına büyük önem arz eden Merkez, eğitim organizasyonu yapmak isteyen üniversite dışı kurum ve kuruluşlara da hizmet vermektedir. 

Haber: Nida Şenler

Fotoğraf: Yağmur Fırtına

 

HIZLI ERİŞİM