Doç. Dr. Cenk Sesal ve Ekibi TÜBİTAK-NRF İkili İşbirliği Kapsamında Proje Desteği Kazandı

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Cenk Sesal'ın üstlendiği, Türk ve Koreli araştırmacıların yer aldığı projenin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) tarafından desteklenmesi uygun görüldü.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve MİTTO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cenk Sesal yürütücülüğünde hazırlanan, "Akciğer Kanserinde İmmün Kontrol Noktası (Checkpoint) ile Çoğunluğu Algılama Sistemi (QS) Arasındaki Potansiyel İlişkinin Liken Sekonder Metabolitleriyle İnhibisyonun Araştırılması" başlıklı proje, Türk ve Kore bilim insanları arasında, TÜBİTAK ile NRF ve Kore Bilim, Bilişim ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MIST) arasında İkili İşbirliği Programı çerçevesinde, iki ülke tarafından da uygun bulunan, Biyo/Yaşam Bilimleri, Malzeme (nano-malzeme dahil), BİT (Büyük Veri/Nesnelerin Interneti/Yazılım), Çevre/Enerji (Yenilenebilir Enerji dahil) ve Akıllı Şehirler alanlarında desteklenecek toplam 5 ortak projeden biri olarak kabul edildi. Projeye Türkiye'den katılan araştırmacılar, proje yürütücüsü Doç. Dr. Cenk Sesal, araştırmacı Prof. Dr. Atıf Koca, araştırmacı Prof. Dr. Serdar Durdağı (Bahçeşehir Üniversitesi), araştırmacı Dr. Birkan Açıkgöz, araştırmacı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Doğan, danışman Prof. Dr. Erdem Yeşilada (Yeditepe Üniversitesi), danışman Doç. Dr. Gülşah Özyiğitoğlu, doktora sonrası bursiyer Dr. Didem Berber ve bursiyer Doktora Adayı Barış Gökalsın olurken, Güney Kore Sunchon Üniversitesi'nden katılan araştırmacılar ise, proje yürütücüsü Doç. Dr. Hangun Kim, Prof. Dr. Jae-Seoun Hur, Dr. Yi Yang, Doktora Adayı So-Yeon Park ve Doktora Adayı İsa Taş olmuştur.

Öğretim üyelerimizi ve tüm araştırmacıları tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.