Doç. Dr. Yusuf Kaynak’ın Projesi TÜBİTAK Desteği Aldı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Kaynak’ın yürütücüsü olduğu, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile işbirliğini kapsayan “Şekil Hafızalı NiTiHf Malzemelerin Talaşlı İmalatı-Yüzey Bütünlüğü-Ürün Performansı Arasındaki İlişkisinin Araştırılması” başlıklı projesi, TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye layık görülmüştür.

Ara

Projenin deneysel çalışmasında kullanılacak malzemenin üretimi, proje için kullanıma sunulması ve projedeki bazı deneysel çalışmaların NASA Glenn Research Center tarafından üstlenildiği 30 ay sürecek olan bu çalışmada; uzay, havacılık ve biyomedikal gibi farklı alanlarda kullanılan yeni jenerasyon Şekil Hafızalı Malzemelerin yüksek deformasyon hızlarında ve sıcaklıklarda gösterecekleri davranışlar ve talaş kaldırarak şekillendirilme kabiliyetleri test edilecek, modellenecek ve simülasyonu yapılacaktır.

Geliştirilecek olan simülasyon teknolojisinin mevcut mühendislik sonlu elemanlar yazılım programlarının kabiliyetlerinin arttırılmasına, ülkemizdeki uzay, havacılık ve biyomedikal endüstrilerinde bu malzemenin kullanımının yaygınlaşmasına önemli derecede katkı sağlaması beklenmektedir.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 02.02.2017 13:56:02 tarihinde güncellenmiştir.