"Dostun İçin Tasarla!" Defilesi

Esin kaynağını Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yaşayan hayvanların oluşturduğu “Dostun İçin Tasarla!” Projesi; çevreyi ve doğayı korumak, nesli tükenen hayvanların varlığı konusunda geleceğin yetişkinlerini bilinçlendirmek, toplumda bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlandı. Projenin çıktıları Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda “FY Zoo 23 Nisan Kutlamaları” kapsamında gerçekleştirilerek program dahilinde iki etap defile şeklinde sergilendi.

Birinci etapta konfeksiyon sektörünün seri üretim yöntemine uygun olarak 7-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençleri hedef kitlede tutan T-shirt tasarımları yer alırken, ikinci etapta öğrencilerin yaratıcılıklarını ön plana çıkartacak avangart tasarımlara yer verildi.

Etkinliğe Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vedat Topuz, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz ve ziyaretçiler katıldı.

Etkinliğin sonunda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akalın, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vedat Topuz, Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye İşgören’e teşekkür plaketi takdim edilirken, projeye katılan Moda Tasarım Programı ikinci sınıf öğrencilerine ve projede yer alan bölüm öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi. 

 

HIZLI ERİŞİM