Dr. Gareth Dyke Önderliğinde “Yazar Çalıştayı”

Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı Yazar Çalıştayı; 25 Eylül’de Göztepe Yerleşkemizde bulunan Enstitüler Binası’nda düzenlendi. Çalıştayın konuşmacılığını, geçtiğimiz 20 yıl boyunca hakemli dergilerde 260'dan fazla makale yayınlayan bilim yazarı Dr. Gareth Dyke üstlendi.

 Çalıştayda; “Ana dili İngilizce olmayan yazarlar tarafından yapılan genel bilimsel yazım hataları, yayım sürecini yönetmek, proje teklifi yazımı, yüksek etki faktörüne sahip dergilerde makale yayınlatmanın yolları, araştırmacı olarak markalaşmak” konuları incelendi.

 İngilizce olarak düzenlenen ve iki oturumda gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda akademisyenler ile bilgi alışverişi yapılırken ikinci oturumda lisansüstü öğrencileri ile soru-cevap yapıldı.

 Scientific American, New Scientist ve Nature gibi bilimsel dergilerde, çok sayıda haber ve makale yazmış olan Dr. Gareth Dyke, bilimsel haber sitesi olan The Conversation'a katkıda bulunmayı sürdürmekte ve Historical Biology dergisini Baş Editör olarak yönetmektedir. Akademik ve popüler bilim yazımında tecrübesi olan, bilimsel yayıncılık sürecine hakim, deneyimli bir araştırmacı, hakem, editör ve dergi yöneticisi olan Gareth Dyke, Charlesworth Knowledge Author Services için içerik yazmakta ve çalıştaylar düzenlemektedir.

 

 

HIZLI ERİŞİM