Dünya Oyun Oynama Günü Kutlandı

Marmara Üniversitesi  Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün 2010 yılından beri düzenlediği ‘Dünya Oyun Oynama Günü’  bu sene Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle Beşeylül İlkokulu’nda kutlandı. Etkinlikte yakan top, seksek, çuval yarışı, ip atlama, mendil kapmaca gibi ‘Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Çocuk Oyunları’ oynandı.

‘Dünya Oyun Oynama Günü’nün fikir annesi ve aynı zamanda kurucusu olan Güney Kore’den Dr. Freda Kim bu seneki mesajında oyun oynamanın yaşı ve yeri olmadığını belirtti. Freda mesajında ‘Oyun, bu gezegendeki insanların sayısı kadar çok forma bürünebilir. Oyun olarak neyi seçerseniz, neyi kendi oyununuz olarak adlandırırsanız bunun sizin enerjinizi, yaşam için duyduğunuz hevesi ya da sizi bekleyen görevlerle başa çıkma gücünüzü/motivasyonunuzu yükselteceğini göreceksiniz.’ ifadelerini kullandı.