Eczacılık Fakültemizde 16. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni Yapıldı

Tören, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel’in 2015 yılı itibari ile ECZAKDER tarafından tam akredite edilmiş ve uzun yıllardır ÖSYM yerleştirmelerinde Eczacılık Fakülteleri arasında 2. sırada yer alan fakültemizin eğitim-öğretim ve akademik faaliyetleri, düzenlediği kongre ve sempozyumları, staj, ERASMUS, Öğrenci Kulüp etkinlikleri, bireysel veya kurumsal olarak alınan ödülleri, ve Başıbüyük Yerleşkesinde inşaatı devam eden yeni binanın detaylarını paylaştığı açılış konuşmasıyla başladı. Dekan Küçükgüzel'in konuşmasının ardından İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Serdar Göksan, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sait Yücel, M.Ü. Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Karakuş, geçmiş dönem Sağlık Bakanı ve SURDER Başkanı Ecz. Kazım Dinç ve  Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Çelen konuşmalarını gerçekleştirdi. Törene ayrıca ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, M.Ü. Eczacılık Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güler Yalçın ve İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Zehra Zeynep Ayna katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından fakülteye en yüksek ÖSYS puanı ile giren Engin Aktaşoğlu’na, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı sınıf birincilerine ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında ERASMUS ile yurt dışına eğitim almaya giden öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Takiben 16. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni'ne geçilerek, Fakülte Anabilim Dallarının önlük giydirdiği törende öğrencilere “Eczacılık Fakültesi Eğitim Öğretim Rehberi” dağıtıldı. İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Ecz. Elif Çelik’in “Türkiye’de İlaç Sektörü’nün Dünü ve Bugünü” konulu açılış dersinin ardından tören beyaz önlüklü geleneksel toplu resim çekimi ile sona erdi.