Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Başarıları

Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından, TÜBİTAK desteği ile düzenlenen “İlaç Sanatı, Bilim ve Teknoloji Şenliği (Biruni Pharmatech)” kapsamında yapılan poster yarışmasında Eczacılık Fakültesi öğrencilerimiz ödül aldılar.

Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Muhammet Emin Çam’ın proje yürütücülüğünde, Fadime Topal’ın hazırladığı “Diyabetik Yara İyileşmesi Üzerine İki Farklı Salınım Kinetiğinde Pioglitazon Yüklü Nanofiberlerin Değerlendirilmesi: Ani Salım vs. Sürekli Salım” adlı poster birinci; Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Yurdun’un yürütücülüğünde, Zeynep Nihan Şekeroğlu Törkan’ın hazırladığı “Günümüzde, Aktif Mikrobita Asimilasyonunun Yaşam Kalitesini Arttırmak, Hastalıkların Teşhis ve Tedavisindeki Potansiyeli” adlı poster ise üçüncü oldu.

TÜBİTAK tarafından “alanında desteklenen ilk bilim şenliği” olma özelliğine sahip olan etkinlik 11-13 Ekim tarihleri boyunca devam etti.