Edebiyatta Modern Gelişmeler Konferansı Düzenlendi

Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlediği “Edebiyatta Modern Gelişmeler Konferansı” Prof. Dr. Baki Asiltürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

Nis

Prof. Dr. Baki Asiltürk konuşmasında edebiyattaki modern gelişmeleri anlayabilmek için 11 ve 12. yüzyıllara kadar derinlemesine bir inceleme yapılması gerektiğini belirtti. Modern edebiyatın en güncel tartışmasının modernizm ve postmodernizm olduğunu söyleyen Asiltürk, Türkiye’de bu tartışmanın 1971’de Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” kitabının yayınlanmasıyla başladığını ve günümüzde tartışmanın halen devam ettiğini belirtti.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 17.04.2019 09:39:10 tarihinde güncellenmiştir.