Engelleri Aşıyoruz, Buz Pistindeyiz Etkinliği Yapıldı

Etkinlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün katkıları, Spor İstanbul buz pateni eğitmenlerinin destekleriyle ve Polin Waterpark firmasının sponsorluğunda, Omurilik Felçlileri Derneği'ne bağlı engellilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir paydaş projenin ilk aşaması olan etkinliğin hikayesini Öğretim Görevlisi Tayfur Özkan şöyle anlattı: "Geçen yıl başlayan etkinliğin hikayesi, şu anda organizasyonu yürüten, Rekreasyon dersi 3. sınıf öğrencilerinin bir ödev sonrasında yaptıkları sunumla başladı. O sunumda, Terapi Rekreasyonu ile ilgili bir uygulama vardı. Gönüllü olan 20 kişi organizasyonla ilgili ekipman, engelli dernekleri, sponsorluk, tesis bulunması, paydaş kurumlarla iletişim gibi görevlendirmelerin yapıldığı gruplara bölündü. Sponsorluk görüşmelerinden sonra sağlanan sponsor ile bu sene proje araştırması, 9 gönüllü öğrenci ile başladı. 19 Aralık 2018'de, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 3. sınıf öğrencilerinden 15 gönüllü öğrenci (MARTI grubu), Omurilik Felçlileri Derneği'nden 4 engelli ve 1 yönetici, Spor İstanbul'dan Silivrikapı Buz Pisti 4 buz pateni eğitimcisi, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizasyon biriminden 3 yönetici, sponsor olan Polin Waterpark firmasından İletişim ve Pazarlama Müdürü, ayrıca İBB Web tv ekibinden 1 kameraman, 1 fotoğrafçı ve benim katılımım ile etkinlik düzenlendi." 

Öğretim Görevlisi Tayfur Özkan proje ile gerçekleştirmek istediklerini ise şu sözlerle dile getirdi: "Proje, öncelikle tekerlekli sandalyeye bağlı engellilerin hayatlarını rutinden kurtarıp, sosyalleşmeleri adına olanaklar sağlamayı amaçlamaktadır. İkincil amaç olarak, engelli bireylerin yakınlarına da buzda kayabilme eğitimi verilmesiyle, onların da ister engelli yakınlarıyla birlikte, ister bireysel anlamda, sportif ve sosyal imkanlara erişebilmeleri hedeflenmiştir. Böylece engelli ve yakını, kimseye ihtiyaç duymadan tekerlekli sandalye ve özel olarak yaptırılan aparatıyla birlikte buzda kayabilme fırsatına sahip olacaktır. Projenin de sürdürülebilir olması adına, Martı grubu tarafından "Terapi rekreasyonum" instagram hesabı kurularak, engelli bireylerle, onları buz pistinde iterek kaydırmak isteyen gönüllülerin buluşturulması da amaçlanmıştır. Ayrıca 4 adet tekerlekli sandalye ve özel olarak yaptırılan aparatlar Silivrikapı buz pistine teslim edilmiştir. Rekreasyonun önemli bir kolu olan Terapi Rekreasyon alanında ise uygulama içinde olan Spor Yöneticiliği okuyan öğrencilerimiz, aynı zamanda organizasyon anlamında da sürdürülebilir, paydaş bir projenin içinde olarak tecrübe kazanmışlar ve kazanmaya devam edeceklerdir. Projenin ikinci aşaması, diğer engelli derneklerinin katılımı, engelli ve gönüllülerin buluşturulması ve buzda kayma eğitimlerinin sağlanmasıyla devam edecektir."

 

 

HIZLI ERİŞİM