Finansal Okuryazarlık Paneli Düzenlendi

Marmara Finans Kulübü ve FODER’in düzenlediği “Finansal Okuryazarlık” paneli Finansal Okuyazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal ve FODER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sağman’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

FODER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal sunumunda; finansal planlama, bütçe yapma, tasarruf etmek, düzenli birikim yapmak ve doğru yatırım yapmak gibi konular hakkında bilgi verdi. Atilla Köksal; Türk halkının parasal konularda yaptığı hatalara dikkat çekerken tüketim alışkanlıklarımızın değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Köksal, alışveriş yaptığımızda kasaya gitmeden önce 10 saniye durup düşünmemiz gerektiğini ve kendimize “Alacağım ürün benim için bir ihtiyaç mı yoksa istek mi?” sorusunu sormamız gerektiğinin önemi üzerinde durdu.

FODER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sağman sunumunda; portföy yönetimi, tasarruf seçeneklerini çeşitlendirmek, planlama, yatırım analizi, yatırımcıların risk almasını belirleyen faktörler gibi konularda katılımcıları aydınlattı. Murat Sağman; piyasaların belirsizliği sevmediğine dikkat çekti. Finansal bir karar almadan önce durum tespiti yapılması gerektiğini belirtirken yatırımın nasıl alınacağına dair ipuçları verdi.

Etkinlikte soru cevap kısmının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi Panel yapılan kitap çekilişinin ardından sona erdi.

Foder hakkında detaylı bilgi için; https://www.fo-der.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

HIZLI ERİŞİM