Geçmiş Dönem Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Faruk BATIREL'in cenaze töreni

Marmara Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel, son yolculuğuna ailesi, akademisyenler ve öğrencilerinin katıldığı törenle uğurlandı.

Tem

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Batırel’nin cenazesi Karacaahmet  Mezarlığına defnedildi.
Cenaze Törenine  çeşitli sayıda siyasetçi, iş dünyasından iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof.Dr.M.Emin Arat; Bugün, Allah’ın Rahmetine kavuşan, muhterem Hocamız Ömer Faruk Batırel’i ebediyete uğurlarken duyduğumuz acımız büyüktür. Gerek bir mümin insan gerekse bilim adamı olarak, fevkalade üstün meziyetleriyle; ülkesine, milletine, Türk yüksek Öğretimine ve özelikle üniversitemizin bugünkü seviyeye gelmesinde büyük emekleri ve katkıları olmuştur. Kendisi 28 Şubat döneminin gadrine, haksızlığına, baskısına ve adaletsizliğine uğramışken o dekanlık ve rektörlük yaptığı dönemlerde kendisinden farklı düşünceye sahip kişilere her zaman adil tarafsız ve saygılı davranmıştır. Üniversitemize yaptığı güzel katkılardan dolayı kendisini minnet ve şükranla anıyoruz. Cenabı Allah kendisinden razı olsun Başta değerli Ailesi olmak üzere, sevenlerinin ve üniversite camiamızın başı sağ olsun. Diyerek sözlerini bitirdi.

Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel (1992-1999) :Marmara Üniversitesi’nin ikinci Rektörüdür.

Liseyi İstanbul Erkek Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (İİTİA) tamamlamıştır. 1973 yılında Maliye bilim dalında doktorasını yapmış, 1973-1974 eğitim ve öğretim yılında İngiltere’nin York Üniversitesinde doktora sonrası eğitim görmüş, 1976 yılında Maliye doçenti olmuş ve 1981 yılında profesörlüğe yükselmiştir.1982-1992 yılları arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı yapmıştır. 1992 yılında seçildiği Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden 1999 yılında istifa ederek ayrılmıştır.1993-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı olarak görev yapmıştır.

2005-2007 yılları arasında YÖK Üyesi sıfatıyla Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevinde bulunmuştur.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 06.07.2017 18:05:31 tarihinde güncellenmiştir.