Geleneksel Üsluplar Adlı Kişisel Sergi

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Dilek Tüm Cebeci 27 Kasım - 1 Aralık 2017 tarihleri arasında “Geleneksel Üsluplar“ adlı kişisel sergisini Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi Küçükyalı (Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi ) Serince Sergi Salonunda gerçekleştirdi.

Ara

Sergide açılış ve kokteylin ardından eserler tanıtıldı ve sunum gerçekleştirildi. Sergiye 29 Kasım 2017 tarihinde ise Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Salih Şahbey ve Emniyet Müdür Yardımcıları, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu ile birçok akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı. Geleneksel Motiflerin sunulduğu sergide üsluplar şu şekilde ifade edildi: “Üslup” düşünce, duygu, hayal ve eylemlerin özgün kişisel bir yaklaşımla ifade ediliş biçimi ve anlatış tarzıdır.

Tarihsel motiflerden yararlanan Cebeci, ifade ve tarzını tekstil materyalleri üzerine yansıttı. Türk ve Osmanlı desenlerinden yola çıkarak özellikle 15- 18. y.y.'da yer alan lale, karanfil, rumi, palmet, hatai ve çintemani formlarını kullandı. Kompozisyonların her birinde ahenk birliğini oluşturan Cebeci, her eseri sanatsal biçimlerle temellendirdi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 05.12.2017 09:09:08 tarihinde güncellenmiştir.