Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 'Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği' Protokolü İmzalandı

Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Tanıtım Toplantısında bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu ve proje paydaşı beş üniversitenin rektörü 31 Temmuz’da protokole imza attı. Toplantıda, Bakan Kasapoğlu, “Bu işbirliği ile üniversite öğrencilerimize sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilinci kazandırarak; akademik bilgi, birikim ve yetkinliklerinin doğru şekilde kullanılmasını sağlayacağız” dedi.

Projeye, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi paydaş olarak katılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen protokol ile üniversite öğrencilerinin gönüllülük faaliyetlerine daha etkin katılması hedefleniyor. Üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilinci kazanarak; akademik bilgi, birikim ve yetkinliklerini toplum yararına kullanması bekleniyor. 

Proje kapsamında, Marmara Üniversitesi kampüsünde kurulacak “Gençlik Merkezi Ofisi”nin faaliyetleri ile toplumun geniş kesimlerinin ihtiyaç duyduğu sosyal ve toplumsal hizmetlerin yerine getirilmesine destek verilmesi planlanıyor.

 

HIZLI ERİŞİM