GİSK'ten Genç Sağlıkçılar Kısırkaya’ da Hayvan Barınağı Atölye Çalışması

Üniversitemiz Genç İnovatif Sağlıkçılar Kulübü (GİSK) tarafından 14.05.2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kısırkaya Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanında atölye çalışması yapıldı.

May

Bakımevi Başhekimi ve Veteriner Hekimleri tarafından GİSK üyelerine ve üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri birinci sınıf öğrencilerine, barınağa getirilen sokak hayvanlarına uygulanan cerrahi, yoğun bakım, microchip uygulamaları ve tedavi süreçleri hakkında temel ve uygulamalı eğitim verildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nuran Akyurt, araç çarpması, yaralanma gibi sebeplerle bakımevine getirilen hayvanların; ameliyat öncesi radyolojik incelemeye hazırlanması, yaralı hayvanın röntgen masasına alınma yöntem ve teknikleri, incelenecek bölgeye yönelik kullanılacak doz aralığı (kVp, mAs), pozisyonlandırma terminolojisi, radyasyondan korunma teknikleri konularında öğrencilere yönelik uygulamalı atölye çalışması gerçekleştirdi. Etkinlik, hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanlarının uzmanların rehberliğinde ziyaret edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 18.05.2018 11:24:58 tarihinde güncellenmiştir.