Gönüllülük ve Farkındalık Semineri

LÖSEV’in kuruluşu ve tarihi hakkında bilgi vermek, lösemi başta olmak üzere tüm kanser türleri ile ilgili bilinç oluşturmak, gönüllülük ruhunu katılımcılara kazandırmak, üniversite gençliğinde olması gereken farkındalığı aşılamak ve lösemiyi atlatmayı başaran insanlarla katılımcıları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen seminere Dr. Üstün Ezer, Can Üstündağ ve Psikolog Aysen Zorer konuşmacı olarak katıldı. LÖSEV’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Üstün Ezer, LÖSEV'in dünü, bugünü ve yarını ile ilgili bilgilendirmede bulunup "Lösemi nedir? ve Kanserle mücadele nasıl olmalıdır?" başlıklı bir konuşma yaptı. 2 kere kanseri yenmeyi başarmış olan Can Üstündağ yaptığı konuşmada, yaşam öyküsünü dinleyicilerle paylaştı. Psikolog Aysen Zorer ise "Etkili Gönüllülük ve Ekip Çalışması" konulu interaktif konuşması ile dinleyicileri bilgilendirdi.

Marmara LÖSEV Kulübü 29 Mart 2017 tarihinde, LÖSEV gönüllülerinin çabalarıyla kuruldu. Üniversite gençliğine lösemi başta olmak üzere tüm kanser çeşitleri hakkında bilgi vermek ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğu farkındalığını aşılamayı amaçlayan kulüp, ilik bağışı, kan bağışı, organ bağışı gibi konuların önemini, hastalara yaklaşımda dikkat edilmesi gereken hijyen konularını, psikolojik açıdan onları olumsuz etkilememek için gerekli davranış ve tutumların nasıl olması gerektiğini ve bu konuda neler yapılabileceğini anlatmak için faaliyetler gerçekleştirmektedir. Seminer, başta lösemi olmak üzere tüm kanser çeşitleri, gönüllülük ve LÖSEV hakkında katılımcıları bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan bir Marmara LÖSEV organizasyonudur.