Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye

Konferansa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın. Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, konuşmasında istihdamın içerisindeki kadın sayısını artırmayı amaçladıklarını dile getirerek "Hükümetlerimiz döneminde kadınların iş hayatından kopmadan hem ailelerine zaman ayırmaları, hem evlat sahibi olabilmeleri için birçok politika geliştirdik. Süt izni, doğum izinleri, esnek çalışma modelleri ile birlikte bir kadının annelikle kariyeri arasında sıkışıp kalmasının önüne geçtik. Yaptığımız çalışmalarla iş gücüne katılım oranını yüzde 33,8'e çıkarmayı başardık. Hedefimiz 2023 yılında yüzde 41'i yakalamak. Ancak kadınlarımızın güçlü olduğu bir Türkiye'de ailelerin güçlü olabileceğine inanıyoruz. O yüzden bakanlık olarak sloganımız; 'Güçlü kadın, güçlü Türkiye' dedi.

Bakan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hemen her konuşmasını, siyasi hayatında en büyük destekçisi olarak kadınlara olan vefa borcunu, şükranlarını ileterek tamamlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak biz kadınlar, 2023 Türkiyesi'ne doğru emin adımlarla gideceğiz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin Sayın Bakınımıza plaket takdimi ile sona erdi.

 

 

HIZLI ERİŞİM