HİPAM Açılış Töreni

Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (HİPAM) faaliyet göstereceği yeni binasının açılış töreni Başıbüyük Yerleşkesinde 17.04.2017'de gerçekleştirildi. Açılış törenine üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat da katıldı.

Nis

Açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak; HİPAM'ın toplumumuzun en önemli sağlık sorunlarından olan hipertansiyon, obezite ve kalp hastalıkları riskleri konusunda bilimsel araştırmalar ve toplumsal farkındalık çalışmaları yapan, ülkemizdeki ilk ve tek multidisipliner araştırma ve uygulama merkezi olduğunu belirtti. Prof. Fak, merkez bünyesinde şimdiye dek 3 uluslararası makale, 1 uzmanlık tezi, bir doktora tezi yayınlandığını; ayrıca mezuniyet sonrası eğitime destek verildiğini vurgulayarak; üniversitemizin MİTTO, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı gibi birimleri ile ortak projeler hazırladığını da belirtti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Günal ise yaptığı konuşmada, merkezin yeni binası için temennilerini iletti.

Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat ise; HİPAM'ın Göztepe Yerleşkesinde başlamak üzere öğrencilerimizin kalp-damar sağlığını, mobil yazılım ile takip eden bir proje hazırlığı içinde olduğunun müjdesini vererek projeye Kadıköy Belediyesi ile Bisikletliler Derneği'nin destek vereceğini söyledi.

Törenin sonunda Türk Kalp Vakfı ile HİPAM arasında, tıbbi datanın HİPAM bünyesinde yapay zeka ve akıllı sistemler çerçevesinde analiz edilmesi ve bilimsel araştırmalar yapılması konusunda ortak protokol imzalandı.

2011 yılında kurulan ve bir süredir Haydarpaşa Kampüsünde faaliyet göstermekte olan Merkez artık, üniversitemizin Başıbüyük Yerleşkesindeki Temel Bilimler Binasında faaliyet gösterecek.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 25.04.2017 13:39:47 tarihinde güncellenmiştir.