Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü Eğitimlerine Başladı

Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü 2019-2020 öğretim yılı eğitimlerine engelli öğrenciler ile ilgili konuları merkeze alarak başladı.

Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü eğitimlerinin ilki, 22 Ekim’de Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek tarafından verilen eğitimde; üniversitemizin de önem ve öncelik verdiği, engelli öğrenciler ile ilgili konulara değinildi.

"Engelli Öğrenci İşleri ve ilgili Mevzuat" ve "Engel Gruplarına göre Özel Gereksinimleri" başlıklarıyla iki oturumda gerçekleşen eğitimde; 5378 sayılı yasanın 15. maddesi, YÖK Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği, Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Yönergesi kapsamında yükümlülükler ve bunlara bağlı işleyiş gibi konular ele alındı. İlaveten, YÖK kararlarına da yer verildi. 

Eğitimde özellikle vurgunun yapılan konu; özel gereksinimli öğrenciler için, pozitif ayrımcılığın ötesinde, fırsat eşitliği yaratılarak eğitim alabilmelerinin gerekliliği ve bu konudaki olası eylem planları oldu. 

Yapılan eğitim sayesinde engelli öğrenci danışmanlarının bilgileri tazelendi. Eğitime katılan  akademik ve idari personellerin edindikleri bilgilerin eyleme dönüşeceği ve başkalarına aktarılacağı düşüncesiyle de engelli öğrencilere verilen hizmetin sürdürülebilirliğine katkı sağlandı.

HIZLI ERİŞİM