“III. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi” Marmara Üniversitesi'nde Başladı

Açılışı gerçekleşen ve iki gün sürecek olan  III. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi’nde  dünyaca ünlü deniz hukuku uzmanları Deniz Hukuku’nun güncel sorunlarını tartışmak üzere  Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Ord.Prof.Dr. Reşat Kaynar Salonu’nda bir araya geldiler. 

Özel sektör temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışta sırasıyla; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Pınar AKAN, UZMAR Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Çalık, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin KALKAVAN, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş ve Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Akalın dünyanın bir çok ülkesinden gelen akademisyen ve temsilcileri selamlayarak açılış konuşmalarını yaptılar.

 

İki gün sürecek olan sempozyumun ön değerlendirmelerini de içeren açılış konuşmalarının ardından açılış gününe katılan kurum ve kuruluş temsilcilerinin Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Akalın’ın kendilerine takdim ettiği plaketler ve hediyelerin sunulmasıyla sempozyumun ilk oturumuna geçildi.   

           

İki gün sürecek olan sempozyumda Tulane Üniversitesi Deniz Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Martin Davies (A.B.D.), Louisiana Medeni Kanunu’nun mimarı Prof.Dr. Athanassios Yiannopoulos (A.B.D.) ve A.B.D. Federal Mahkeme Hâkimi olan John W. DeGravelles, İspanya Deniz Hukuku Derneği Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Barcelona Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ignacio Arroyo Martinez (İspanya), Gent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eduard Somers (Belçika), Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Stefano Zunarelli (İtalya) başta olmak üzere Deniz Hukuku’nda dünyanın önde gelen ülkelerinin en saygın isimleri ve P&I Kulüp temsilcileri III. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi’nde sunumlarını yapacaklar.

 

Sempozyumda ayrıca; ebola salgının denizcilik sektörüne etkisi, boğazlardaki ulaşım ve çevre riskleri başta olmak bu sektördeki birçok hukuki sorun ve bunların çözüm yolları masaya yatırılacak.

 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Pınar Akan kongre başkanlığı görevini yürüttüğü sempozyum; Adalet Bakanlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın destekleri ile gerçekleşmektedir. "III. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi” uluslararasi alanda yapilan en büyük organizasyondur.

 

Kongreye ait fotoğraflar

 

HIZLI ERİŞİM