İkinci Uluslararası İslam Finansı ve İktisadı Konferansı

Taksim The Marmara Otel'de düzenlenen konferansa üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. M. Emin Arat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse de katıldı. Malezya ve Körfez Ülkelerinden de konuşmacıların katıldığı konferansta; İslam ülkelerinin finans sektörleri ile ekonomik durumları üzerine tespitlerde bulunuldu.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever yaptığı açılış konuşmasında; sermaye piyasası aktörleriyle birlikte inşaat, enerji, bilgi teknolojileri ve savunma sanayii gibi sektörlerin finansmanının desteklenmesi konusunda çeşitli çalışmaların yapıldığının altını çizdi.

Rektörümüz Prof.Dr. M. Emin Arat ise yaptığı konuşmada; "İslam Finansı ve Ekonomisi konusu İslamiyetin ilk yıllarına dayansa dahi; bu konuyla ilgili çalışmalar 20. yüzyılın başlarına kadar hiç yapılmamıştı, bu çalışmalar ancak 20. yüzyılın ikinci yarısından sonra hız kazandı." dedi. Rektör Arat, bu tip organizasyonları ilerleyen süreçte de sık sık görmek istediklerini sözlerine ekledi.